Costa del Sol

Hyr lägenhet längs den vackra solkusten

Costa del Sol, Spanska solkusten är den del av Andalusiens kustremsa som sträcker sig från Nerja i öster till Manilva i väster.

Den cirka 20 mil långa kustremsan innehåller från Nerja hållet, och dessutom Torre del Mar, Vélez-Málaga, provinshuvudstaden Malaga, Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Mijas, Marbella, San Pedro de Alcántara och Estepona.

Nikki Beach - Marbella
Nikki Beach, 10 minuter från Marbella centrum

Kuststräckan benämns idag även som Costa del Golf, beroende på det stora antalet golfbanor.

Costa del Sol har också ibland räknats som de 300 km som sträcker sig från Motril i öster till Cádiz i väster och alltså hör till tre provinser; Granada, Málaga och Cádiz. Numera har man dock specificerat den del som ligger i Granadaprovinsen som Costa Tropical och den del som ligger i Cádiz provinsen som Costa de la Luz.

Fuengirola är centrum för den skandinaviska befolkningen i Costa del Sol.

Ett halvt sekel har gått sedan Costa del Sol öppnade portarna till massturismen. Fiskebyarna är nu hotellstäder och åkrarna har blivit golfbanor. Det är den vanliga bilden av solkusten. Men Costa del Sol är mer än badorter. Málaga har storstadens fart och fläkt, Marbella ger dig diskopuls och bergen bjuder på naturens lugn. Hyrbil är bästa sättet att snabbt ta sig mellan de olika kuststäderna och sömniga bergsbyar. Trots Costa del Sols mångsidighet är en sak samma vart man än reser på kusten – den ständigt skinande solen!

Med ca 330 soldagar, dagstemperaturer upp till 17C även i december och januari, med en dygns medeltemperatur på minst 13C även på vintern, uppfyller Costa del Sol SMHI´s kriterier för svensk sommar 365 dagar om året. Med de dryga 20 milen kust är Costa de Sol inte bara Europas sydligaste turistmål, utan antagligen också det bästa.

Ett paradis för alla badare, cyklister, golfare, joggare, soldyrkare, klättrare och alla andra som trivs med Outdoor Living.