Torremolinos

Fullt av barer och restauranger

Torremolinos är en plats full av barer, restauranger och affärer. Den typiska Medelhavssemestern är garanterad i Torremolinos.

torremolinos
Torremolinos erbjuder allt från god mat till bra shopping

Torremolinos är helt klart den första staden som utvecklades som turistmål på Costa del Sol. Bland spanjorerna är det en myt. Att åka till Torremolinos på 50-60 talet blev ett mode för de som hade råd och för ungdomar som sökte nöjeslivet som den dåvarande diktaturen inte tillät på andra platser.

Många kom på vespa hela vägen från Madrid för att uppleva friheten som då inte fanns någon annan stans i Spanien.

Torremolinos var en sorts frihamn på den tiden. De som då ansågs som skandalösa svenskor, som gick till stranden med bikini, blev berömda där. Följderna levde kvar länge, svenska tjejers atttyd blev en del av frihetsrörelsen i Spanien.

Torremolinos är än idag en plats full av barer, restauranger och affärer. Nu finns det även ett konferenspalats som används flitigt till nationella och internationella utställningar, mässor och konferenser. Stranden är full av små barer och ”chiringuitos”, strandrestauranger, som serverar friterad fisk och den klassiska ”Paellan”. Nöjesalternativen är huvudsakligen inriktade mot det rikliga nöjes- och nattlivet. Torremolinos är en stad som knappt sover. Det är alltid öppet och folk på gatorna.

Torremolinos kritiseras ibland för hur strandlinjen har bebyggts, höga hotell och bostadshus i renaste ”Manhattan” stilen blandas med den inhemska fiskebyns säregna drag och karaktär. Det som är sant är att Torremolinos är en plats med spansk stil trots att det är något överdrivet turistiskt i det hela. De som semestrar och söker nöje och nattliv blir inte besvikna på stadens utbud.

Den typiska Medelhavssemestern är garanterad i Torremolinos.