Fuengirola

Staden med 8 km strandremsa

En spansk kommun och tillika stad är Fuengirola som ligger belägen i provinsen Malaga, 30 kilometer från självaste staden Malaga. Den omfattar 10 kvadratkilometer och det bor omkring 75 000 invånare i området. I öster gränsar staden till Benalmadena och i norr och väster gränsar den till Mijas. Rakt söderut ligger Medelhavet.

fuengirola
Fuengirola har en utbredd strandpromenad

Ursprungligen var dock Fuengirola en liten fiskeby men i dag är den helt omkonstruerad. Turism är dess näringssynpunkt och både spanjorer och europeér har sina semesterhus i området.

Längs med Costa del Sol är Fuengirola dessutom centrum för den svenska, danska, norska och finska befolkningen eftersom där finns den Svenska skolan, Svenska kyrkan, Spansk Nordiska Sällskapet med mera.

Staden har en 8 km strandremsa och strandpromenaden är bland de längsta på hela kusten. De flesta barer och restauranger kan hittas här och dessutom den populära småbåtshamnen med 330 stycken båtplatser och ett större antal barer och diskotek. Fiskehamnen som ligger där håller en stor betydelse för stadens ekonomi.

Kustens enda djurpark är också belägen i Fuengirola och den är även nattöppen för visning av nattdjur.

Fuengirola är inte den mest iögonfallande av badorterna på Costa del Sol och har inte heller Marbellas höga internationella status, den är däremot en av spanjorerna mycket uppskattad semesterort.